On statistical mechanics in noncommutative spaces - Alavi, S.A. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
We study the formulation of quantum statistical mechanics in noncommutative spaces. We construct microcanonical and canonical ensemble theory in noncommutative spaces and study some basic and important examples in the framework of noncommutative statistical mechanics. Вивчається формулювання квантової статистичної механіки в некомутативних просторах. Будується теорія мікроканонічного й канонічного ансамблів у некомутативних просторах і вивчаються деякі основні й важливі приклади в рамках некомутативної статистичної механіки. Изучается формулировка квантовой статистической механики в некоммутативных пространствах. Строится теория микроканонического и канонического ансамблей в некоммутативных пространствах и изучаются некоторые основные и важные примеры в рамках некоммутативной статистической механики.