Особливості використання концепції управління кайдзен для стимулювання розвитку підприємств агропродовольчого сектору - Гончаренко, І.В. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
У статті акцентовано увагу на тому, що в сучасних умовах виникає потреба в одержанні підприємствами доступу до передових технологій, збільшенні виробництва інноваційної продукції, оскільки традиційні її види здебільшого неконкурентоспроможні. Розкрито підходи концепції кайдзен та можливості її використання національними підприємствами. В статье акцентировано внимание на том, что в современных условиях возникает потребность в получении предприятиями доступа к передовым технологиям, увеличении производства инновационной продукции, поскольку традиционные ее виды большей частью неконкурентоспособны. Раскрыты подходы концепции кайдзен и возможности ее использования национальными предприятиями. In the article is focused attention about current conditions need arises obtaining enterprises access to advanced technologies, increase production of product innovation, because traditional activities more part of uncompetitive. Disclosed approaches the concept of and kaizen possibilities the use of national enterprises.