Відтворення виробничої інфраструктури аграрної сфери: стан та проблеми - Стройко, Т.В. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
У статті обґрунтовано концептуальні підходи до відтворення виробничої інфраструктури підприємств як основного елемента підвищення конкурентоспроможності вітчизняної аграрної сфери. Зазначається, що формування дієвої системи інфраструктурного забезпечення підприємств галузі стримується через відсутність чітких організаційно-технічних, правових та економічних гарантій з боку держави. В статье обоснованы концептуальные подходы к воспроизведению производственной инфраструктуры предприятий как основного элемента повышения конкурентоспособности отечественной аграрной сферы. Указывается, что формирование действенной системы инфраструктурного обеспечения предприятий отрасли сдерживается из-за отсутствия четких организационно-технических, правовых и экономических гарантий со стороны государства. In article justified conceptual approaches to reproduce production infrastructure enterprises as a fundamental element of competitiveness domestic agrarian areas. Noted that the formation of effective system of infrastructure ensure the enterprises of agrarian areas of lack of clear organizational-technical, legal and economic guarantees from the State.