Відкриття та попереднє дослідження городища "Дикий Сад" (1925-1929 рр.) - Нікітін, В. (Емінак, 2009)
Публікація розкриває працю відомого миколаївського археолога та краєзнавця Феодосія Камінського по вивченню археологічних пам’яток Миколаївщини у 1920-роках, особливу увагу приділяючи пам’ятнику епохи пізньої бронзи «Дикий Сад». Окремо автор зупиняється на діяльності гуртка «Друзі музею», члени якого брали активну участь у дослідженні археологічних пам’яток краю. Публикация раскрывает работу известного николаевского археолога и краеведа Феодосия Каминского по изучению археологических памятников Николаевщины в 1920-годах, особое внимание уделяя памятнику эпохи поздней бронзы «Дикий Сад». Отдельно автор останавливается на деятельности кружка «Друзья музея», члены которого принимали активное участие в исследовании археологических памятников края. The publication reveal work of the known Mykolayiv archeologist and the ethnographical specialist Feodosiy Kaminskiy on studying archeologic monuments of Mykolayiv region in 1920s years, special attention giving a monument of epoch of late bronze «Wild Garden». Separately the author stops on activity a group «Friends of museum», which members accepted active participation in research of archeologic monuments of territory