Історіографія та джерелознавчий аспект проблеми українського та миколаївського вимірів Східної війни 1853-1856 рр. - Шкварець, В.; Гузенко, Ю. (Емінак, 2009)
В пропонованій статті подано історіографічний огляд наукової літератури стосовно українського, у тому числі і миколаївського внеску, у Східну війну 1853-1856 рр. В предлагаемой статье показано историографичный обзор научной литературы, которая раскрывает украинский, в том числе и николаевский вклад, в Восточную войну. In this article the historiography review of scientific literature is shown. It is about Ukrainian and Mykolaiv contribution to the East War.