Інтелектуальний капітал: реалії та перспективи - Бауліна, Т.В. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Запропоновано дефініційне визначення поняття інтелектуальний капітал та обґрунтовано його структурно-динамічні характеристики. Досліджено основні напрями і засоби формування, технології управління інтелектуальним капіталом національного господарства та методи його нарощення. Доведено доцільність раціоналізації використання інтелектуального капіталу та ініціювання процесів інтелектуалізації економіки в Україні. Предложено дефиниционное определение понятия интеллектуальный капитал и обосновано его структурно-динамические характеристики. Исследованы основные направления и средства формирования, технологии управления интеллектуальным капиталом экономики и методы его наращивания. Доказана целесообразность рационализации использования интеллектуального капитала и инициирование процессов интеллектуализации экономики в Украине. In this article a new hike to determination of concept of intellectual capital and his structure is offered, basic directions of forming, management and activation of intellectual capital of society are explored. Has been proved his effective use for development of intellectual economy in Ukraine.