Стимулювання розвитку вищої освіти як елемент управління нею: зарубіжний досвід - Карпюк, О.А. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Досліджено основні способи державної та позабюджетної підтримки студентів за кордоном, проведено порівняльний аналіз переваг та недоліків їх реалізації. Обґрунтовано шляхи вдосконалення системи управління вищою освітою в Україні через упровадження альтернативних джерел фінансування. Исследовано основные способы государственной и внебюджетной поддержки студентов за рубежом, проведён сравнительный анализ преимуществ и недостатков их реализации. Обоснованы направления усовершенствования системы управления высшим образованием в Украине с помощью внедрения альтернативных источников финансирования. The main methods of governmental and outgovernmental economic supporting of students in other countries are researched, the comparative analyses of advantages and lacks of its inculcating. It is substantiated the direction of the improvement of control system of higher education in Ukraine with the aid of the introduction of the alternative sources of funds.