Місце Північного Причорномор’я у зовнішній торгівлі Росії на межі ХІХ-ХХ століть: загальноукраїнський та регіональний аспекти - Степаненко, В. (Емінак, 2010)
В статті з’ясовується місце Північного Причорномор’я у зовнішній торгівля Російської імперії в 1890-1914 роках. Порівнюються показники країни, південних портів в екпортно-імпортних операціях тощо. Автор приходить висновку про особливе становище Північного Причорномор’я в економічній системі Російської імперії. В статье выясняется место Северного Причерноморья во внешний торговле Российской империи в 1890-1914 годах. Сравниваются показатели страны, южных портов в экпортно-импортных операциях и т.п. Автор приходит к выводу об особом положении Северного Причерноморья в экономической системе Российской империи. In article the place of Northern Black Sea Coast in foreign trade of Russian empire in 1890-1914 is sort the matter out. Parameters of the country, southern ports in export-import operations, etc. are compared. The author comes to a conclusion about special position of Northern Black Sea Coast in economic system of Russian empire.