Організаційно-економічний механізм управління соціальним розвитком виробництва - Кушніренко, О.М. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Статтю присвячено висвітленню організаційно-економічного механізму управління соціальним розвитком підприємства. Обґрунтовано, що сучасний період розвитку економіки посилив увагу підприємницьких кіл до економічних, організаційних та соціальних проблем управління трудовим та інтелектуальним потенціалом підприємства, що пояснюється необхідністю реалізації невикористаних резервів з метою досягнення збалансованого розвитку. Статья посвящена исследованию организационно-экономического механизма управления социальным развитием предприятия. Обосновано, что современный период развития экономики усилил внимание предпринимательских кругов к экономическим, организационным и социальным проблемам управления трудовым и интеллектуальным потенциалом предприятия, которое объясняется необходимостью реализации неиспользованных резервов с целью достижения сбалансированного развития. The article is devoted research of organizationally-economic mechanism of management social development of the enterprises. Grounded, that the modern period of development of economy strengthened attention of enterprise circles to the economic, organizational and social problems of management labour and intellectual potential of enterprise which is explained the necessity of realization of untapped backlogs with the purpose of achievement of the balanced development.