Світова фінансова криза та її вплив на банківську систему України - Старостенко, Г.Г.; Квасницька, Р.С.; Величко, І.В. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Визначено ступінь впливу світової фінансової кризи на економіку України, зокрема на банківську систему. Виявлено головні причини виникнення іпотечної кризи в США. Определена степень влияния мирового финансового кризиса на экономику Украины, в частности на банковскую систему. Выявлены главные причины возникновения ипотечного кризиса в США. The degree of the influence of world financial crisis on the economy of Ukraine іs determined, in particular to the banking system. The main reasons for the appearance of the mortgage crisis in the USA is revealed.