Remote control and data transmission system for measurements in severe radiation environment - Batiy, V.G.; Kochnev, N.A.; Selyukova, V.V.; Fedorchenko, D.V.; Khazhmuradov, M.A. (Вопросы атомной науки и техники, 2011)
Remote control and data transmission module for in-situ g-radiation measurements system under severe radiation conditions was developed. Testing showed reliability of wired controlled system for short distances and radio controlled system for long distances for real measurements. Розроблена система дистанційного управління та передавання даних (СДУПД), яка є модулем загальної системи проведення польових вимірювань у складних радіаційних умовах. Проведені випробування підтвердили надійне передавання даних крізь дротову лінію на невеликих відстанях та з використанням радіозв’язку на великих відстанях у польових умовах. Разработана система дистанционного управления и передачи данных (СДУПД), которая является модулем общей системы проведения полевых измерений в сложных радиационных условиях. Проведенные испытания подтвердили надежную передачу данных через проводную линию на небольших расстояниях и посредством радиосвязи на больших расстояних в полевых условиях.