Multi-charged ions source - Glazunov, L.S.; Zats, A.V.; Karpus, S.G.; Kuz'menko, V.V.; Pistryak, V.M. (Вопросы атомной науки и техники, 2011)
The multi-charged ion source (MCIS) with high voltage Penning discharge and end extraction was developed. The bench tests of ion source were made, the operation parameters and initial characteristics of extracted beam were determined. It was shown that MCIS operation parameters and ion beam characteristics are satisfied to exploitation conditions on the "SOKOL" accelerator. Розроблено джерело багатозарядних іонів (ДБІ) з високовольтним розрядом Пеннінгу та аксіальним витягуванням іонів. Проведені стендові випробування джерела, визначені робочі параметри та первинні характеристики витягнутого пучка. Показано, що робочі параметри ДБІ та характеристики витягнутого пучка задовольняють вимогам експлуатації на прискорювачі "СОКОЛ". Разработан источник многозарядных ионов (ИМИ) с высоковольтным разрядом Пеннинга и продольным извлечением ионов. Проведены стендовые испытания источника, определены рабочие параметры и первичные характеристики извлекаемого пучка. Показано, что рабочие параметры ИМИ и характеристики извлекаемого пучка удовлетворяют требованиям эксплуатации на ускорителе "СОКОЛ"