Evolution of 3D simulation multipactoring code MultP - Gusarova, M.A.; Kaminskii, V.I.; Kravchuk, L.V.; Kutsaev, S.V.; Lalayan, M.V.; Tarasov, S.G.; Sobenin, N.P. (Вопросы атомной науки и техники, 2008)
Calculation results of multipactoring possibilities in various parts of microwave structures are presented. 3D
multipactoring simulation code MultP was used. Source code was improved and now it allows making the calculations
for standing and traveling waves. Improved code possibilities are tested for coax and different types of input
couplers. Obtained results are compared with known experimental data. Представлено результати розрахунку різних елементів НВЧ-пристроїв із погляду можливості виникнення в них мультипакторного розряду. Для розрахунку використалася програма тривимірного моделювання MultР. Програма вдосконалена і дозволяє проводити розрахунки як у режимі стоячої хвилі, так і у режимі хвилі, що біжить. На прикладах коаксіальних і прямокутних пристроїв введення потужності в надпровідні резонатори продемонстровані можливості програми, результати зіставлені з відомими експериментальними даними. Представлены результаты расчета различных элементов СВЧ-устройств с точки зрения возможности
возникновения в них мультипакторного разряда. Для расчета использовалась программа трехмерного моделирования MultP. Программа усовершенствована и позволяет проводить расчеты как в режиме стоячей волны, так и в режиме бегущей волны. На примерах коаксиальных и прямоугольных устройств ввода мощности в сверхпроводящие резонаторы продемонстрированы возможности программы, результаты сопоставлены с известными экспериментальными данными.