Компактный циклотрон CV-28 и перспективы его использования - Егоров, А.М.; Лымарь, А.Г.; Неклюдов, И.М.; Петрусенко, Ю.Т. (Вопросы атомной науки и техники, 2008)
Описан проект многоцелевого исследовательского комплекса, создаваемого на основе циклотрона CV-28, переданного в 2006 году Юлихским научным центром (Юлих, Германия) ННЦ ХФТИ. Приведены конфигурация и параметры основных систем комплекса, характеристики ускоряемых ионных пучков и программы их использования для проведения исследований радиационной стойкости и физико-механических свойств конструкционных материалов активной зоны ядерных реакторов. Приведены также программы развития и использования технологий производства радионуклидов для медицинских целей. Описано проект багатоцільового дослідницького комплексу, що створюється на основі циклотрону CV-28, що був передан у 2006 р. Юліхським науковим центром (Юліх, Німеччина) до ННЦ ХФТІ. Приведені конфігурація і параметри основних систем комплексу, характеристики прискорюваних іонних пучків і програми їх використання для проведення досліджень радіаційної стійкості і фізико-механічних властивостей конструкційних матеріалів активної зони ядерних реакторів. Приведені також програми для розвитку і використання технологій виробництва радіонуклідів для медичних цілей. It was described the project of multi-functioning research complex being created on the basis of cyclotron CV-28, given by the scientific center of Julich, (Julich, Germany) NSC KPTI. It is given the configuration and parameters of the basic system of the complex, characteristics of beams accelerated as well as programs of their utilization for the purposes of carrying out of investigations of radiation resistance, physical and mechanical properties of construction materials of nuclear reactors' active regions, development and utilization of the technologies of production of radionuclides for medical purposes.