Гібридний алгоритм для лінійної задачі найменших квадратів з напіввизначеною розрідженою матрицею - Хіміч, О.М.; Сидорук, В.А. (Теорія оптимальних рішень, 2014)
Запропоновано алгоритм отримання нормального псевдорозв’язку систем лінійних рівнянь з розрідженими симетричними додатно-напіввизначеними матрицями на комп’ютерах гібридної архітектури – комп'ютерах з багатоядерними процесорами і графічними прискорювачами. Алгоритм апробовано на низці тестових задач. Показана його ефективність. Предложен алгоритм получения нормального псевдорешения системы линейных уравнений с разреженными симметричными положительно-полуопределенными матрицами на компьютерах гибридной архитектуры – компьютерах с многоядерными процессорами и графическими ускорителями. Алгоритм апробирован на ряде тестовых задач. Показана его эффективность. An algorithm of obtaining the normal pseudosolution of systems of linear equations with sparse symmetric positive-semidefinite matrices on hybrid architecture computers – computers with multicore processors and graphics accelerators is proposed. The algorithm is tested on a set of test problems. Shown its effectiveness.