Порівняльне літературознавство як філософія літератури. Нариси з порівняльного літературознавства - Жост, Ф. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Франсуа Жост (нар. 1918) – відомий швейцарський учений-літературознавець. З другої половини 1960-х рр. працював в університетах США. Автор праць “Швейцарія у французькому письменстві протягом віків” (La Suisse dans les lettres fran ais au cours de ages. – Fryburg, 1956), двотомного дослідження “Жан-Жак Руссо і Швейцарія” (Jean-Jacques Rousseau et la Suisse. – Fryburg, 1962), “Есеї літературної компаративістики” (Essais de litterature comparee. – V.1, 2. – Fryburg; Urbana, 1968), що складаються з двох томів – “Неlvetiса” й “Еuropeanа”, та “Вступ до літературної компаративістики” (Introduction to Comparative literature. – Indianopolis, 1974).