Исследование карбида лития в качестве тритийвоспроизводящего материала для бланкета термоядерного реактора - Аленина, М.В.; Колотов, В.П.; Платов, Ю.М. (Вопросы атомной науки и техники, 2013)
Проведен расчёт коэффициента воспроизводства трития (КВТ) для карбида лития (Li₂C₂). Расчётное значение КВТ для Li₂C₂ приблизительно на 33…42 % больше, чем для ортосиликата лития (Li₄SiO₄), и на 28 % больше, чем для метатитаната лития (Li₂TiO₃). Образование трития в карбиде лития по реакции Li⁶(n,T)He⁴ увеличивается на один порядок, если в расчётах учесть замедление нейтронов карбидом лития. Проведено розрахунок коефіцієнта відтворення тритію (КВТ) для карбіду літію (Li₂C₂). Розрахункове значення КВТ для Li₂C₂ приблизно на 33…42 % більше, ніж для ортосилікату літію (Li₄SiO₄) і на 28 % більше, ніж для метатитанату літію (Li₂TiO₃). Утворення тритію в карбіді літію за реакцією Li⁶(n,T)He⁴ збільшується на один порядок, якщо в розрахунках врахувати уповільнення нейтронів карбідом літію The tritium breeding ratio (TBR) has been calculated for lithium carbide (Li₂C₂). Estimated value of the TBR for Li₂C₂ approximately 33…42 % higher than for lithium orthosilicate (Li₄SiO₄) and 28 % greater than for lithium metatitanate (Li₂TiO₃). The yield of tritium in the lithium carbide will be higher in 10 times by nuclear reaction Li⁶(n,T)He⁴, if in the calculation takes into account the moderation of neutrons in Li₂C₂.