Кінець імперії: роман Юрія Андруховича “Московіада” - Будін, П. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Роман Юрія Андруховича “Московіада” був опублікований 1992 р., а у 2001 перекладений російською. Роман “Московіада”, а також інші романи Андруховича, збірки його поезії та есе забезпечили авторові репутацію одного з найбільш видатних письменників сьогочасної України.