Інтерпретація вірша “Сон” М.Воробйова в контексті “київської школи” - Демидюк, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Вірші Миколи Воробйова цікаві для дослідження тим, що не лише містять у собі багатозначність смислів, а й передбачають можливість багатопланового розуміння, наповнюються щоразу іншим змістом залежно від певного культурного контексту.