Досвід духовного самозбереження - Соловей, Е. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Від імені Української асоціації незалежної творчої інтелігенції (УАНТІ) її голова Євген Сверстюк традиційно під старий Новий рік і день “різдвяних Василів” вручив дипломи цьогорічним лауреатам премії ім. Василя Стуса. Від 1989 р., коли було засновано цю премію,
її лауреатами стала вже чимала когорта діячів літератури й культури – понад 40 чоловік. За усталеною традицією вручення відбулося у столичному Будинку вчителя. Нові лауреати – кінорежисер Микола Ткачук (документальний фільм “Загадка Норильського повстання”),
літературознавець Елеонора Соловей (монографія “Невпізнаний гість: Доля і спадщина Володимира Свідзінського”), студентка юридичного факультету Київського національного
університету ім. Тараса Шевченка Леся Матвійчук (натхненна пропаганда поетичної творчості В.Стуса, О.Теліги, О.Олеся та ін.). Вітаючи нашу колегу доктора філології Елеонору Соловей з цією почесною і престижною відзнакою, подаємо текст її виступу при одержанні премії ім. В.Стуса.