Eikonal approximation in the transition radiation theory - Shul’ga, N.F.; Syshchenko, V.V. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
Simple variant of eikonal approximation in transition radiation theory is proposed. Spectral-angular density of radiation on fiber-like targets and nanotubes is calculated using Born and eikonal approximations. The conditions of validity of both approximations are considered. Запропоновано простий варіант ейконального наближення в теорії перехідного випромінювання. Розраховано спектрально-кутову густину випромінювання на нитковидних мішенях та нанотрубках з використанням борнiвського та ейконального наближень. Розглянуто умови застосовності обох наближень. Предложен простой вариант эйконального приближения в теории переходного излучения. Рассчитана спектрально-угловая плотность излучения на нитевидных мишенях и нанотрубках с использованием борновского и эйконального приближений. Рассмотрены условия применимости обоих приближений.