Електрохімічна поведінка сталі 15Х2НМФА в реакторній воді борного регулювання за температур 22...30° С та рівноважних тисків - Похмурський, В.І.; Антощак, І.М.; Личковський, Е.І.; Воробель, В.І. (Проблемы прочности, 2010)
Вивчено корозійно-електрохімічну поведінку сталі 15Х2НМФА в реакторній воді борного
регулювання в інтервалі температур 22...30° С . Установлено зв’язок між температурними
залежностями швидкостей росту корозійно-втомних тріщин і електрохімічною поведінкою
сталі. Показано вплив гальванопари оновлена–запасивована поверхні на пришвидшення росту
корозійно-втомних тріщин, а також, що ця сталь схильна до пасивації в усьому діапазоні
температур. Изучено коррозионно-электрохимическое поведение стали 15Х2НМФА в
реакторной воде борного регулирования в интервале температур 22...30° C.
Установлено связь между температурными зависимостями скоростей роста
коррозионно-усталостных трещин и электрохимическим поведением стали.
Показано влияние гальванопары новообразованная–запассивированная поверхности на ускорение роста коррозионно-усталостных трещин, а также то, что
эта сталь склонна к пассивации во всем диапазоне температур.