Модель для прогнозування втомної довговічності титанових сплавів. Повідомлення 2. Апробація моделі та аналіз отриманих результатів - Герасимчук, О.М.; Кононученко, О.В. (Проблемы прочности, 2013)
Наведено результати розрахунку за запропонованою моделлю втомної довговічності гладких
зразків із титанового сплаву ВТ3-1 у семи структурних станах. Результати розрахунку, що
представлені у вигляді кривих утоми до ініціювання тріщини і до руйнування, порівнюються з
експериментальними даними. Показано їх добру узгодженість. Для порівняння наведено
результати розрахунку довговічностей за експериментально побудованими діаграмами втомного руйнування під час росту тріщини. Представлены результаты расчета по предложенной модели усталостной
долговечности гладких образцов из титанового сплава ВТ3-1 в семи структурных состояниях. Результаты расчета, представленные в виде кривых усталости до инициирования трещины и до разрушения, сравниваются с экспериментальными данными. Показано их хорошую сходимость. Для сравнения
приведены результаты расчета долговечностей по экспериментально построенным диаграммам усталостного разрушения при росте трещины.