Роман Скиба. “Одіссея - 2000” (2005) (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
У 2005 р. Львівське идавництво “Сполом” випустило 25е доповнене видання збірки “поета в законі” Романа Скиби “Одіссея52000”, автора 7 книжок: “Мене назовуть листопадом” (1992), “Хвороба росту” (1998) та ін. Поет і досі психологічно живе “в телефонній буді”, не навантажуючи душу земними клопотами, але романтизм існує в парі з тверезим розумом, із високою творчою відповідальністю та самоіронією.