NSC KIPT neutron source status - Vodin, A.N.; Demchenko, P.A.; Zelinsky, A.Yu.; Karnaukhov, I.M.; Neklyudov, I.M.; Peev, F.A.; Pugachev, G.D.; Ushakov, I.V. (Вопросы атомной науки и техники, 2013)
The state of development and construction of ADS research facility in NSC KIPT is given. The facility presents a neutron source based on a subcritical uranium assembly driven by a linear electron accelerator with energy of 100 MeV and beam power 100 kW. Надано стан розробки та будівництва в ННЦ ХФТІ дослідницької ядерної установки – джерела нейтронів, заснованого на підкритичній урановій збірці, що керується лінійним прискорювачем електронів з енергією 100 МеВ та середньою потужністю пучка 100 кВт. Представлено состояние разработки и строительства в ННЦ ХФТИ исследовательской ядерной установки – источника нейтронов, основанного на подкритической урановой сборке, управляемого линейным уско-рителем электронов с энергией 100 МэВ и средней мощностью пучка 100 кВт.