Моделювання розмірних залежностей електропровідності ультратонких плівок золота на основі теорій квантового розмірного ефекту - Бігун, Р.І.; Гаврилюх, В.М.; Стасюк, З.В.; Леонов, Д.С. (Металлофизика и новейшие технологии, 2015)
Результати дослідження розмірних залежностей електропровідности свіжоосаджених в умовах надвисокого вакууму плівок золота нанометрової товщини кількісно описано з використанням сучасних теорій квантового розмірного ефекту в плівках металів. Показано, що одержані експериментальні дані найкраще узгоджуються з розрахунковими залежностями теорій, які враховують особливості морфології реальних плівок металів. Результаты исследования размерных зависимостей удельной электропроводимости свежеосаждённых плёнок золота нанометровой толщины в условиях сверхвысокого вакуума количественно описаны с использованием современных теорий квантового размерного эффекта в плёнках металлов. Полученные размерные зависимости удельной проводимости плёнок золота хорошо согласуются с расчётными зависимостями теоретических моделей, учитывающих особенности морфологии поверхности реальных плёнок металлов. Size dependences of electrical conductivity of quench-condensed Au films on substrate surface under ultra-high vacuum conditions are quantitatively described within the scope of the contemporary theories of quantum size effects. As shown, the experimental data have the best agreement with theoretical calculations, which take into account the peculiarities of surface morphology of real metal films.