Cryogenic Fracture Behavior of Metastable Austenitic Stainless Steel in a High Magnetic Field - Shindo, Y.; Narita, F.; Suzuki, M.; Shindo, I. (Проблемы прочности, 2010)
Исследуется влияние магнитного поля на закономерности разрушения метастабильной аустенитной нержавеющей стали при криогенных температурах. При испытании компактных
образцов на растяжение в среде жидкого гелия при температуре 4 К при наличии и
отсутствии магнитного поля получены экспериментальные значения упругопластической
вязкости разрушения и проанализировано влияние магнитного поля на эти параметры. С
помощью магнитного метода выполнен количественный фазовый анализ. Поверхности разрушения исследовались на сканирующем микроскопе с целью оценки корреляции полученных
параметров разрушения. Досліджується вплив магнітного поля на закономірності руйнування метастабільної аустенітної нержавіючої сталі за криогенних температур. При випробуванні компактних зразків на розтяг у середовищі рідкого гелію при
температурі 4 К за наявності і відсутності магнітного поля отримано експериментальні значення пружно-пластичної в’язкості руйнування та проаналізовано вплив магнітного поля на ці параметри. За допомогою магнітного
методу виконано кількісний фазовий аналіз. Поверхні руйнування досліджували на скануючому мікроскопі з метою оцінки кореляції отриманих параметрів руйнування.