П’єси Івана Кочерги та проблема визначення соцреалізму як масової культури - Свербілова, Т. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2006)
Український драматург-неоромантик 10 — 40-х рр. ХХ ст., Іван Антонович Кочерга (1881—1952), якому 6 жовтня ц.р. виповняється 125, належить до авторів, які довго прагнули визнання за життя, ніколи не були улюбленцями долі, а в сучасному розбурханому світі, здається, назавжди пішли з ужитку нових поколінь читачів та глядачів, як і більшість авторів)творців літератури радянської доби.