Романи Івана Багряного “Тигролови” та “Сад Гетсиманський”: за архівними матеріалами Юрія Лавріненка - Лущій, С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2006)
Іван Павлович Багряний (1906 – 1963) — яскрава й неординарна постать в історії української культури, навколо якої ще й сьогодні існують міфи та домисли. Незважаючи на велику кількість літературознавчих досліджень, у життєписі та творчій біографії письменника є ще “білі плями” та “непрочитані” місця.