Розрахунок стільникових полімерних трубних елементів конструкцій для експлуатації в ґрунтах - Стащук, М.Г.; Дорош, М.I. (Проблемы прочности, 2013)
Запропоновано методику оцінки напружено-деформованого стану трубних елементів зі стільниковою будовою стінки. Записано систему диференціальних рівнянь для відшукання зусиль та моментів, що виникли у стінці стільника. Установлено рівняння для оцінки компонент напружень. Наведено приклад розрахунку напружено-деформованого стану засипаного ґрунтом вертикального стільникового резервуара. Предложена методика оценки напряженно-деформированного состояния трубных элементов с сотовым строением стенки. Записана система дифференциальных уравнений для отыскания усилий и моментов, возникающих в стенке сота. Установлено уравнение для оценки компонент напряжений. Приведен пример расчета напряженно-деформированного состояния вертикального сотового резервуара, засыпанного грунтовой почвой.