U-SANS Analysis of As-Sintered and PEC-Treated NiTi SMA Produced by Metal Injection Moulding - Giuliani, A.; Calbucci, V.; Fiori, F.; Imgrund, P.; Babutskiic, A.I. (Проблемы прочности, 2010)
С использованием метода, основанного на ультрамалоугловом рассеивании нейтронов, выполнен анализ размеров пор диаметром 100 нм ... 25 мкм в полученных инжекционной формовкой образцах из никель-титанового сплава (с памятью формы) до и после обработки импульсным электрическим током. При обработке образцов поры диаметром меньше 4 мкм коалесцируют, а поры диаметром больше 4 мкм уменьшаются в размерах. Із використанням методу, що базується на ультрамалокутовому розсіянні
нейтронів, проаналізовано розміри пор діаметром 100 нм...25 мкм в отриманих інжекційним формуванням зразках нікель-титанового сплаву (із пам’яттю форми) до і після обробки імпульсним електричним струмом. При
обробці зразків пори діаметром, який менше за 4 мкм, зливаються, а більше
за 4 мкм, зменшуються в розмірах.