Магнитопластический эффект в условиях испытаний на кинетическое индентирование - Сейдаметов, С.В.; Лоскутов, С.В.; Щетинина, М.О. (Металлофизика и новейшие технологии, 2015)
Выполнено исследование влияния постоянного магнитного поля на процесс деформирования титанового сплава марки ВТ3-1 в условиях испытаний на кинетическое индентирование. Дано объяснение полученным экспериментальным закономерностям на основе предположений о влиянии магнитного поля на спины электронов. Виконано дослідження впливу постійного магнетного поля на процес деформування титанового стопу марки ВТ3-1 в умовах випробувань на кінетичне індентування. Дано пояснення одержаним експериментальним закономірностям на основі припущень про вплив магнетного поля на спіни електронів. The influence of a stationary magnetic field on the deformation of titanium alloy VT3-1 at tests on kinetic indentation is studied. An explanation of the obtained experimental regularities based on assumption about the influence of magnetic field on the electron spins is performed.