On oscillations in the premodulation diode of the vircator - Melezhik, O.G.; Pashchenko, A.V.; Romanov, S.S.; Shapoval, I.M. (Вопросы атомной науки и техники, 2015)
It is shown, that oscillation generation in premodulation diode of vircator caused by decelerated electron flow and two-flow instabilities. Показано, що у передмодуляційному діоді віркатора генерація коливань відбувається завдяки нестійкості потоку електронів, що гальмується, та двопотоковій нестійкості. Показано, что в предмодуляционном диоде виркатора генерация колебаний происходит благодаря неустойчивости тормозящегося электронного потока и двухпотоковой неустойчивости.