Radiative stability and sorption ability of clinoptilolite nanoparticles - Dikiy, N.P.; Dovbnya, A.N.; Lyashko, Yu.V.; Medvedev, D.V.; Medvedeva, E.P.; Fedorets, I.D. (Вопросы атомной науки и техники, 2015)
The ion exchange of clinoptilolite nanoparticles by means of a radioactive isotope ¹³²Cs was studied. The caesium capacity for clinoptilolite nanoparticles at size 90 nanometers at reaching of an equilibrium was 55 mg/g. Приведено результати по сорбції цезію наночастинками клиноптилоліту. Вивчено іонний обмін у наноклиноптилоліті за допомогою радіоактивного ізотопу ¹³²Cs. Ємність по цезію для наночастинок клиноптилоліту розміром близько 90 нм при досягненні рівноваги склала 55 мг/г. Приведены результаты по сорбции цезия наночастицами клиноптилолита. Изучен ионный обмен в наноклиноптилолите при помощи радиоактивного изотопа ¹³²Cs. Емкость по цезию для наночастиц клиноптилолита размером около 90 нм при достижении равновесия составила 55 мг/г.