⁴He²⁺ and H₂⁺ ion beam separation on ”Sokol” IBA facility - Karpus, S.G.; Goncharov, A.V.; Pistryak, V.M.; Zats, A.V.; Kuzmenko, V.V.; Bondarenko, V.N.; Sukhostavets, V.I.; Glazunov, L.S. (Вопросы атомной науки и техники, 2015)
Two separation methods of ⁴He²⁺ and H₂⁺ ion beams have been tested on "Sokol" IBA facility of NSC KIPT: use of existing beam-bending magnet and electrostatic analyzer, dissociation of H₂⁺ ions when the beam passes through the carbon film. It is shown that these methods allow to decrease essentially the H₂⁺ ion content in the ⁴He²⁺ beam. На аналітичному ядерно-фізичному комплексі "Сокол" ННЦ ХФТІ використано два методи розподілу пучків іонів ⁴He²⁺ та H₂⁺: за допомогою існуючого розподільного магніту та електростатичного аналізатора; дисоціації іонів H₂⁺ при проходженні пучка через вуглецеву плівку, що була встановлена перед розподільним магнітом. Показано, що ці методи дозволяють суттєво зменшити вміст іонів H₂⁺ у пучку ⁴He²⁺ На аналитическом ядерно-физическом комплексе "Сокол" ННЦ ХФТИ использовано два метода разделения пучков ионов ⁴He²⁺ и H₂⁺: с помощью существующего раздаточного магнита и электростатического анализатора; диссоциации ионов H₂⁺ при прохождении пучка через углеродную пленку, установленную перед раздаточным магнитом. Показано, что эти методы позволяют существенно уменьшить содержание ионов H₂⁺ в пучке ⁴He²⁺.