Total current oscillations in Trichel pulse - Bolotov, O.; Golota, V.; Kadolin, B.; Mankovskyi, S.; Markov, P.; Ostroushko, V.; Pashchenko, I.; Taran, G.; Zavada, L. (Вопросы атомной науки и техники, 2015)
The numerical simulations of negative corona at constant voltage in air are made. Two peaks of total current in Trichel pulse in absence of photoemission appear for very small values of ion-electron emission coefficient. In presence of photoemission the total current oscillations connected with the instability based on photon radiation, photo-emission, and avalanche multiplication take place. Виконанo числове моделювання негативної корони при постійній докладеній напрузі в повітрі. Два піки повного струму в імпульсі Тричела за відсутності фотоемісії з’являються при дуже малих значеннях коефіцієнта іонно-електронної емісії. За наявності фотоемісії мають місце коливання повного струму, що пов’язані з нестійкістю, яка ґрунтується на випромінюванні фотонів, фотоемісії та лавинному розмноженні. Выполнено численное моделирование отрицательной короны при постоянном приложенном напряжении в воздухе. Два пика полного тока в импульсе Тричела при отсутствии фотоэмиссии появляются при очень малых значениях коэффициента ионно-электронной эмиссии. При наличии фотоэмиссии имеют место колебания полного тока, связанные с неустойчивостью, основанной на излучении фотонов, фотоэмиссии и лавинном размножении.