“Творчість І.Багряного як культурний феномен” - Лущій, С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2006)
27-28 вересня ц.р. у Харківському національному університеті ім. В.Н.Каразіна проходила міжнародна наукова конференція “Творчість І.Багряного як культурний феномен. До 100-річчя від дня народження”, до підготовки якої долучилася також фундація імені Івана Багряного.