Power of ADS with low-energy accelerator and fissionable target - Golovkina, A.G.; Kudinovich, I.V.; Ovsyannikov, D.А. (Вопросы атомной науки и техники, 2013)
Prospects and perspectives of ADS based on low-energy accelerator and fissile target design are considered in this paper. Fast reactor core which consists of fissionable target and booster, cooled by liquid metal, is proposed. Different reactor core structures are analyzed. Power in the ADS reactor is calculated. Розглянуто перспективи створення електроядерної установки на базі низькоенергетичного прискорювача і розмножуючої мішені. Пропонується використовувати швидку активну зону, що складається з розмножуючої мішені і бустера, що охолоджуються рідиннометалевим теплоносієм. Проаналізовано різні варіанти компонування активної зони, визначена потужність енерговиділення в реакторі ЕЛЯУ. Рассмотрены перспективы создания электроядерной установки на базе низкоэнергетического ускорителя и размножающей мишени. Предлагается использовать быструю активную зону, состоящую из размножающей мишени и бустера, охлаждаемых жидкометаллическим теплоносителем. Проанализированы различные варианты компоновки активной зоны, определена мощность энерговыделения в реакторе ЭЛЯУ.