Dynamics of explosive instability - Buts, V.A.; Koval’chuk, I.K. (Вопросы атомной науки и техники, 2013)
It was shown that in general case explosive instability dynamics should be described as four wave interaction. The main difference from three wave interaction is that this dynamics may not contain explosive instability. Besides it may by irregular. If the characteristics of one of the wave is closed to one of the interacting wave and they are connected linearly then explosive instability may be suppressed. Показано, що, в загальному випадку, динаміка вибухової нестійкості повинна описуватися в межах чотирьох хвилевої взаємодії. На відміну від трихвильової взаємодії ця динаміка може не містити вибухового зростання амплітуд хвиль, що взаємодіють. Більш того, вона може бути нерегулярною. Якщо одна з хвиль близька по своїм характеристикам до однієї з тих, що взаємодіють, та зв’язана з нею лінійно, то вибухова нестійкість може бути подавлена. Показано, что, в общем случае, динамика взрывной неустойчивости должна описываться в рамках четырехволнового взаимодействия. В отличие от трехволнового взаимодействия эта динамика может не содержать взрывного нарастания амплитуд взаимодействующих волн. Более того, она может быть нерегулярной. Если одна из четырех волн близка по своим характеристикам к одной из взаимодействующих волн и связана с ней линейной связью, то взрывная неустойчивость может быть подавлена.