Anisotropy of radiation from dense plasma of multiply ionized atoms - Hrechko, Ya.O.; Azarenkov, N.A.; Babenko, Ie.V.; Raybchikov, D.L.; Vusyk, N.N.; Tseluyko, A.F. (Вопросы атомной науки и техники, 2015)
It has been study the formation of anisotropic extreme ultraviolet radiation from the plasma of multiply ionized atoms. The mean free path of quantum in dense plasma has been estimated. The critical current for formatting anisotropic radiation in the tin ion plasma has been obtained. The dependences of the radiation directivity coefficient on the plasma parameters have been derived. Вивчається формування анізотропного випромінювання в діапазоні екстремального вакуумного ультрафіолету з плазми багаторазово іонізованих атомів олова. Наводяться оцінки довжини вільного пробігу кванта в щільній плазмі багатозарядних іонів. Визначено критичний струм формування анізотропного випромінювання в плазмі іонів олова. Отриманo залежності коефіцієнта спрямованості випромінювання від параметрів плазми. Изучается формирование анизотропного излучения в диапазоне экстремального вакуумного ультрафиолета из плазмы многократно ионизированных атомов олова. Приводятся оценки длины свободного пробега кванта в плотной плазме многозарядных ионов. Определен критический ток формирования анизотропного излучения в плазме ионов олова. Получены зависимости коэффициента направленности излучения от параметров плазмы.