Обобщенная модель системы регуляции защитных функций организма - Лазебная, Т.А. (Теорія оптимальних рішень, 2015)
Рассматриваются построение и исследование модели системы регуляции защитных функций организма на примере дифференцировки стволовой кроветворной клетки. Модель представлена в виде системы интегрофункциональных уравнений типа Вольтерра. Класс уравнений, используемых для модели, достаточно широко исследован. Создано программное обеспечение для решения ряда математических задач, как в случае двухпродуктовой, так и в случае n-продуктовой модели. Розглядаються побудова та дослідження моделі системи регуляції захисних функцій організму на прикладі дифференціювання стовбурової клітини кровотворення. Модель представлена у вигляді системи інтегрофункціональних рівнянь типу Вольтерра. Клас рівнянь, використаних для моделі, досить широко досліджений. Створено програмне забезпечення для рішення ряду математичних задач як у випадку двохпродуктової, так і у випадку n-продуктової моделі. In paper construction and research of model of regulation system of an organism protective functions on the example of a differentiation of a stem hematopoietic cell is considered. The model is presented in the form of the Volterra type integrofunctional equations system. The class of the equations used for model is rather widely investigated. The software for the solution of a number of mathematical problems, both in case of two-products, and in case of n-products model have been created.