Міжнародний науковий конгрес у Львові - Каневська, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2006)
Найвизначнішою подією цього Франкового року — у ракурсі наукового осмислення постаті нашого універсального генія, видатного письменника, мислителя і
громадського діяча — став Міжнародний науковий конгрес “Iван Франко: дух, наука, думка, воля” (до 150-річчя від дня народження), який проходив 27 вересня — 1 жовтня 2006 р. у Львівському національному університеті імені Iвана Франка. Це поважне академічне зібрання скликало до столиці Галичини декілька сотень науковців із різних куточків України і світу.