Структурно-фазовий стан, магнеторезистивні та магнетні властивості плівок пермалою - Литвиненко, Я.М.; Пазуха, І.М.; Пилипенко, О.В.; Бібик, В.В. (Металлофизика и новейшие технологии, 2015)
Представлено експериментальні результати та літературні дані стосовно структурно-фазового стану, магнетотранспортних і магнетних властивостей плівок пермалою, одержаних різними методами. Проаналізовано вплив умов одержання на структурно-фазовий стан плівкових зразків. Показано, що в тонких плівках пермалою виявляється анізотропний магнетоопір, величина якого в середньому становить 3—4% за кімнатної температури. Одержано розмірні, концентраційні та температурні залежності анізотропного магнетоопору і коерцитивности. Представлены экспериментальные результаты и литературные данные, относящиеся к структурно-фазовому состоянию, магниторезистивным и магнитным свойствам плёнок пермаллоя, полученных различными методами. Проанализировано влияние условий получения на структурно-фазовое состояние плёночных образцов. Показано, что в тонких плёнках пермаллоя проявляется анизотропное магнитосопротивление, величина которого в среднем составляет 3—4% при комнатной температуре. Получены размерные, концентрационные и температурные зависимости анизотропного магнитосопротивления и коэрцитивности. The experimental results and literature data on structure and phase state, magnetoresistive and magnetic properties of thin permalloy films prepared by different methods are presented. The analysis of fabrication-conditions’ influence on the structure and phase state of thin-film samples is performed. The anisotropic magnetoresistance with values of 3—4% at room temperature appears in thin permalloy films. The size, concentration and temperature dependences of anisotropic magnetoresistance and coercivity are obtained.