Дослідження фазового та хемічного складу комплексних карбідних покриттів - Дегула, А.І.; Говорун, Т.П.; Харченко, Н.А.; Хижняк, В.Г.; Карпець, М.В.; Мисливченко, О.М.; Сметанін, Р.С. (Металлофизика и новейшие технологии, 2015)
В роботі досліджено фазовий і хемічний склади сталей 20, 45, У8А, Х12М при комплексному дифузійному насиченні поверхні хромом і титаном, хромом і ванадієм. Встановлено раціональні температурно-часові умови виконання процесу хромотитанування і хромованадіювання сталей, а також оптимальний склад реаґентів наситної суміші. В работе исследованы фазовый и химический составы сталей 20, 45, У8А, Х12М при комплексном диффузионном насыщении поверхности хромом и титаном, хромом и ванадием. Установлены рациональные температурно-временные условия выполнения процесса хромотитанирования и хромованадирования сталей, а также оптимальный состав реагентов насыщающей смеси. The phase and chemical compositions of the 20, 45, U8A, Х12М steel grades under complex diffusion saturation of surface with chromium and titanium, chromium and vanadium are investigated. Rational temperature—time conditions of the process of steel surface saturation with chromium and titanium, chromium and vanadium are found as well as the optimal composition of reagents of saturating mixture is determined.