“Біблія і культура”: деякі підсумки семирічної діяльності - Антофійчук, В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Чернівецькі науковці одними з перших розпочали активну науково-дослідницьку роботу, спрямовану на вивчення особливостей функціонування біблійного сюжетно-образного матеріалу в художній творчості. Саме з їхньої ініціативи та за підтримки НАН України в жовтні 1999 р. при Чернівецькому університеті створено науково-дослідний центр “Біблія і культура”. Його очолив професор Анатолій Нямцу, добре знаний своїми працями “Новый Завет и мировая литература” (1993), “Мир Нового Завета в литературе” (1998), “Идеи и образы Нового Завета в мировой литературе” (1999), “Основы теории традиционных сюжетов” (2003), “Иуда Искариот и другие...” (2004) та ін. Отже, науково-дослідному центру “Біблія і культура” виповнилося 7 років.