Деформацiя та руйнування стрижневої системи пневматичного електромагнiтного клапана при циклiчному ударному навантаженнi - Рикунiч, Ю.М.; Ситнiков, О.Є.; Астанiн, В.В.; Барилюк, Є.I.; Зайончковський, Г.Й. (Проблемы прочности, 2014)
Представлено результати експериментальних досліджень процесів деформації та руйнування
стрижневої системи малогабаритних пневматичних клапанів із двопозиційним електромагнітним приводом під дією експлуатаційних циклічних ударних навантажень. Для різних
конструкційних матеріалів отримано експериментальні залежності числа циклів спрацьовування клапана до руйнування його стрижневого елемента від величини питомої кінетичної
енергії рухомої частини клапана. Представлены результаты экспериментальных исследований процессов деформации
и разрушения элементов малогабаритных пневматических клапанов с двухпозиционным электромагнитным приводом под действием эксплуатационных циклических
ударных нагрузок. Для разных конструкционных материалов получены экспериментальные зависимости числа циклов срабатывания клапана до разрушения его
стержневого элемента от величины удельной кинетической энергии подвижной части
электромагнитного привода клапана.