Дослiдження напруженого стану ортотропної оболонки довiльної кривизни з наскрiзною трiщиною при згинальному навантаженнi - Довбня, К.М.; Шевцова, Н.А. (Проблемы прочности, 2014)
Розглядається полога ортотропна оболонка довільної кривини, що послаблена прямолінійним
наскрізним розрізом, береги якого контактують під дією згинального навантаження. Розв’язок
побудовано за допомогою теорії узагальнених функцій та двомірного інтегрального перетворення Фур’є. Отримане сингулярне інтегральне рівняння розв’язано методом механічних
квадратур. Наведено результати розрахунку коефіцієнтів інтенсивності зусиль і моментів за
різних співвідношень геометричних параметрів (кривина оболонки, довжина тріщини) та
знаків заданого навантаження. Рассматривается пологая ортотропная оболочка произвольной кривизны, ослабленная прямолинейным сквозным разрезом, береги которого контактируют под действием изгибного нагружения. Решение построено с помощью теории обобщенных
функций и двухмерного интегрального преобразования Фурье. Полученное сингулярное интегральное уравнение решено методом механических квадратур. Приведены результаты расчета коэффициентов интенсивности усилий и моментов при
разных соотношениях геометрических параметров (кривизна оболонки, длина трещины) и знаках заданного нагружения.