Використання графічного програмування при випробуваннях матеріалів на термічну втому та циклічну міцність - Клипачевський, В.В.; Теслюк, М.М. (Проблемы прочности, 2011)
Описано модернізацію існуючих машин для випробувань зразків матеріалів на термічну втому
та циклічну міцність. Модернізація машин полягає у використанні графічного програмування
для задання режимів циклічного нагрівання або механічного навантаження та фіксації в
електронному вигляді результатів випробувань. Приведено результати випробувань лабораторних зразків на термічну втому та циклічну тріщиностійкість за частоти навантаження
0,016 Гц. Описана модернизация существующих машин для испытаний образцов материалов на термическую усталость и циклическую прочность. Модернизация
машин заключается в использовании графического программирования для
задания режимов циклического нагрева или механического нагружения, а
также фиксации в электронном виде результатов испытаний. Приведены
данные испытаний лабораторных образцов на термическую усталость и циклическую трещиностойкость при частоте нагружения 0,016 Гц.