Модель циклічної термоповзучості для тіл обертання - Бреславський, Д.В.; Коритко, Ю.М.; Морачковський, О.К. (Проблемы прочности, 2011)
Запропоновано новий метод розв’язку задач термоповзучості з урахуванням циклічної зміни
зовнішніх силових і теплових полів. За допомогою методу асимптотичних розкладань й
усереднення на періоді отримано основну і допоміжну системи рівнянь, запропоновано та
перевірено рівняння стану циклічної термоповзучості. Проведено розрахункові дослідження
повзучості циліндрів за циклічної зміни температури. Предложен новый метод решения задач термоползучести с учетом циклического изменения внешних силовых и тепловых полей. С помощью метода
асимптотических разложений и осреднения на периоде получены основная и
вспомогательная системы уравнений, предложены и проверены уравнения
состояния циклической термоползучести. Проведены расчетные исследования ползучести цилиндров при циклическом изменении температуры.