Review: Progress in the Studies on Mechanical Properties of Materials - Tu, M.Y.; Velasco, J.I.; Valles, C.; Gloria, A.; Lin, W.Z.; Li, Z.M.; Ruan, G.L.; Liu, F. (Проблемы прочности, 2014)
Materials science and engineering is one of the hot research topics in the world, among which mechanical properties of materials play a critical role in application of the new materials. Based on this, a special session Mechanical Properties of Materials was held within the 2nd Global Conference on Materials Science and Engineering, Nov. 20–22, 2013. This special issue contains a selection of twenty scientific papers, which are focused on the structure, mechanical properties, and strength of materials. In this review, the selected papers from the special session are summarized. Материаловедение и инженерия относятся к наиболее актуальным направлениям научных исследований в мире, а применение новых материалов в значительной степени основывается на изучении механических свойств материалов. Исходя из этого в рамках 2-й Глобальной конференции по материаловедению и инженерии 20–22 ноября 2013 года была проведена специальная сессия по вопросам исследования механических свойств материалов. Этот специальный номер содержит подборку из 20 научных работ, отобранных из числа всех докладов, посвященных проблемам структуры, механических свойств и прочности материалов. В данном обзоре обсуждаются отдельные доклады специальной сессии, представленные в этом номере журнала. Матеріалознавство та інженерія відносяться до найбільш актуальних напрямків наукових досліджень у світі, тоді як використання нових матеріалів у значній мірі базується на дослідженні механічних властивостей матеріалів. Виходячи з цього, у межах 2-ї Глобальної конференції з матеріалознавства й інженерії 20–22 листопада 2013 року було проведено спеціальну сесію з питань дослідження механічних властивостей матеріалів. Цей спеціальний номер містить добірку з 20 наукових робіт,відібраних із числа всіх доповідей, присвячених проблемам структури, механічних властивостей і міцності матеріалів. У даному огляді обговорюються окремі доповіді спеціальної сесії, представлені в цьому номері журналу.